12 maj - dagbokens dag 2017


År 1937 skickade Mass Observation Archive (MOA) i Storbritannien ut en förfrågan till personer runt hela landet att dokumentera sin dag: att skriva om allt de gjorde från morgon till kväll den 12 maj. Det var dagen för George VI:s kröning. Dagböckerna ger en unik inblick i det dagliga livet och har blivit en värdefull resurs för forskare. I samarbete med MOA samlar vi dagboksanteckningar från människor av alla åldrar, bakgrunder och yrken för andra året i rad och ger dagboken en egen dag i Storbritannien och Sverige. Hur ser din dag ut den 12 maj 2017?
Ditt svar arkiveras i Folklivsarkivets samlingar. Du kan svara anonymt.

Din dag den 12 maj

Skriv så mycket du kan, om vad du gör, vilka du möter, vad ni talar om, vad du äter och dricker. Berätta om när du steg upp och när du gick till sängs. Beskriv vad du köper eller säljer, vad du jobbar med eller vad du skulle vilja göra, platserna du besöker, det du läser, ser, hör eller lyssnar på. Berätta om vad du drömmer om och oroar dig för, och vad du tänker och tycker.

Skriv om stort som smått och reflektera gärna över om den 12 maj blev en vanlig eller ovanlig dag för just dig och varför.  

 

 

 

 

Personuppgifter

Vem ligger bakom texten? Berätta lite om dig själv: ålder, bostad, födelseort, kön eller annat som du vill berätta.
Namn (frivillig uppgift)
Ålder

Vem ligger bakom texten? Berätta gärna lite om dig själv.

Arkivering

Jag godkänner att mitt svar arkiveras i Folklivsarkivets offentliga samlingar.
 

Din dagbok arkiveras vid Folklivsarkivets offentliga samlingar vid Lunds universitet och hanteras enligt sekretess-, personuppgifts- och etiklagstiftningen. Ditt namn och dina personuppgifter anonymiseras i eventuella publikationer.

Jag vill ha mejl när nya frågelistor publiceras, lägg till min e-postadress: