Varning: JavaScript är avstängt i din webbläsare. Du kanske inte kan svara på alla frågor i enkäten. Var vänlig kontrollera inställningarna i din webbläsare.

12 maj - dagbokens dag 2023

 

Den 12 maj har Folklivsarkivet vid Lunds universitet sitt årliga upprop efter dagboksanteckningar som fångar en dag av året. Dagböckerna arkiveras i Folklivsarkivet och är tillgängliga för forskning och allmänhet. Den 12 maj - dagbokens dag är ett samarbete mellan Folklivsarkivet och Mass Observation Archive för att samla och bevara dagboksanteckningar från människor av alla åldrar, bakgrunder och sysselsättningar i Storbritannien och Sverige.

Skriv så mycket eller lite du vill; om vad du gör, vilka du möter, vad ni talar om, vad du jobbar med, vad du ser och hör omkring dig. Vad tänker och tycker du, vad drömmer du om och vad oroar du dig för? Reflektera gärna över om den 12 maj var en vanlig dag bland andra för dig, eller om den var ovanlig och varför. 

Jag är född:
Kön:
Jag är meddelare till Folklivsarkivet:
Vem skriver? Berätta gärna mer om dig själv för att sätta dagboken i ett sammanhang för morgondagen eller hundra år från idag. Avstå från uppgifter som kan identifiera dig eller andra du skriver om.
(Denna fråga är obligatorisk)
Jag donerar min dagbok från 12 maj 2023 till Folklivsarkivet och godkänner att den arkiveras i Folklivsarkivets offentliga samlingar. Jag är införstådd med att dagboken är fritt tillgänglig för arkivets användare: studenter, forskare och allmänhet. Jag ger mitt samtycke till att Folklivsarkivet kan reproducera dagboken, helt eller delvis, på webbplatser och i publikationer inom ramen för arkivets verksamhet och i den mån lagstiftningen tillåter.